Com que el pare, entre altres coses, feia d’electricista, jo de jove l’acompanyava.






Les feines van anar evolucionant, des de bobinar motors a canvis de tensió de bobinat, passant pel muntatge de transformadors per canvi de voltatge.






I després de 50 anys dedicats al món de l'electricitat, continuem apostant pel tracte directe i el servei de qualitat tant a empreses com a particulars.






Pere Samsó, Fundador Electricitat Samsó.

Electricitat Samsó celebra el seu 50è aniversari


Als de la meva generació, quan acabaven els estudis a l‘escola del poble a pocs se’ls preguntava “i ara, què vols fer”.

La majoria començaven a treballar al sector del cava, d’altres feien d’aprenents i uns quants vàrem poder estudiar per aprendre un ofici fora de la vila.

Com que el pare, entre altres coses, feia d’electricista, jo de jove l’acompanyava. Ell més que jo em va orientar cap a l’ofici, tenint en compte que en aquell temps pràcticament a la vila només feien d’electricista a Cal Costa i el Peret de Cal Xurrio.

Es per això que jo vaig ser un dels afortunats que va poder continuar estudiant i vaig fer-ho als Salesians de Sarrià des del 1950 fins al 1955. En aquell moment era un internat amb una disciplina bastant dura. Des de les 7 del matí fins a les 9 del vespre, passàvem el dia entre teòrica, pràctica, cultura general, religió i esbarjo. Tot i així, en tinc un bon record. .

Del 1955 al 1958 vaig treballar a Barcelona posant en pràctica l’ofici après, incorporant al meu aprenentatge les noves tècniques referents als automatismes, un tema pràcticament desconegut. L’any 1958 vaig tornar a Sant Sadurní i vaig començar a treballar a casa bobinant motors, una feina que ningú més feia a la vila. L’any 1960 neix Electricitat Samsó. Comencem bobinant motors amb l’ajuda d’un aprenent, en Casas, que en poc temps va aprendre l’ofici i va necessitar un altre aprenent.

Jo em vaig dedicar a les instal·lacions tant domèstiques com industrials, tasques bastant rutinàries i poc tècniques.

A les dècades dels 60 i 70 es va generalitzar l‘automatització i també el canvi de voltatge, fet que va incrementar la feina per a nosaltres, ens va permetre contractar més personal i arribar fins als 10 treballadors.

Les feines van anar evolucionant, des de bobinar motors a canvis de tensió de bobinat, passant pel muntatge de transformadors per canvi de voltatge.
Les màquines, que fins al moment s’engegaven amb un interruptor de palanca, passaven a posar-se en marxa tot polsant un botó.

AI marge d’aquests nous camps de treball, van començar a tenir presència els gremis i van aparèixer nous materials que possibilitaven fer millor les feines. Això, junt amb el fet que tres subministres com els d’escomeses d’aigua, gas i electricitat, que fins al moment feien les companyies, els pogués fer l’instal·lador capacitat, ens va dur, amb quatre instal·ladors més, a formar la societat ADISA per així poder assumir tot el volum de treball fins arribar als 28 treballadors. Aquesta societat es va mantenir fins aI 1980 aproximadament.

El 1963 vaig casar-me amb la Carme Rosell, de Cal Fideué i vaig traslladar-me a un taller més gran, al carrer Sant Pere. En aquell moment es començaven a muntar armaris de distribució de mitja i alta potència.

Tot anava evolucionant, les companyies elèctriques, les entitats oficials, els gremis, els materials, els sistemes de treball... i la família també

Vam tenir cinc fills, dos d’ells treballen a l’empresa, el Marcel i la Sara. La Sara es dedica a la part administrativa i el Marcel treballa en les instal•lacions elèctriques, d’aigua i refrigeració, tant a nivell industrial com a nivell domèstic juntament amb cinc treballadors

I després de 50 anys dedicats al món de l’electricitat, continuem apostant pel tracte directe i el servei de qualitat tant a empreses com a particulars.